miércoles, 25 de noviembre de 2015

La música en la prehistòria

Ja que no existia l'escriptura, no podem saber amb exactitud quan va sorgir la música però podem fer-nos una idea a través de les restes d'instruments oposats.

L'origen de la música va poder ser a causa de la necessitat de comunicar-se en la distancia i/o amb els cants i danses dels hechicers.

Probablement, el primer instrument que van utilitzar va ser la seua pròpia veu o la percussió corporal, i va haver de sorgir a l'una que el llenguatge ja que la música sorgeix en perllongar i elevar els sons,  és a dir, de les variants dels sons del llenguatge.

Es pensa que en el paleolític, la música servia per a realitzar rituals de cacera i en el neolític, el canvi a sedentaris i formar grups socials podria haver suposat estones d'oci amenitzats amb la música (cants i danses). 

Quins instruments utilitzaven? Doncs s'han trobat restes arqueològiques de les quatre famílies: 
  • membranófons (tambors, mirlitons)
  • idiófons (pals, raspadors...)
  • cordófons (arcs) 
  • aerófons (flautes, xiulets, banyes i caragols de mar)
Resultado de imagen de instrumentos musicales en la prehistoria
Un exemple d'aquests instrument són els raspadors que consisteixen en xicotets fragments d'ossos amb osques paral·leles, que en fregar-les amb un altre utensili com una fusta o pua produeixen sons, o les flautes i xiulets de 3 a 7 forats realitzades en ossos d'ocells, ós o ren, instruments de percussió realitzats amb ossos de mamut decorats amb ocre, entre altres.

Resultado de imagen de instrumentos musicales en la prehistoria

No hay comentarios:

Publicar un comentario